Skoči na vsebino

Spoštovani gostje!

Splošni pogoji za najem in koriščenje namestitvenih kapacitet s tremi zvedicami Luxe Wellness & Apartments, Manja Gospodarič s.p. (v naprej najemodajalec), so objavljeni na spletni strani  www.luxe-apartments.si. Gosti so seznanjeni z njimi in jih sprejmejo z oddajo rezervacije oz. s prijavo v ustni, pisni ali elektronski obliki. Manja Gospodarič s.p. potrdi rezervacijo ob prejemu 30% predplačila gostov na TRR, kateri je naveden na ponudbi. S splošnimi pogoji se lahko gostje seznanijo na spletni strani in v namestitvah. Pridržujemo si pravico spremeniti splošne pogoje brez predhodnega obvestila ter se zavezujemo, da bomo pogoje javno objavili na naši spletni strani.

I. REZERVACIJA oz. PRIJAVA

Stranka lahko rezervira oz. odda rezervacijo po telefonu, na spletni strani ali po elektronski pošti: info@luxe-apartments.si  Na telefonske klice in e-maile odgovorimo v najkrajšem možnem času. Uradni delovni čas za rezervacije je od ponedeljka do petka med 7.00 in 16.00 uro.

Stranka oz. gost navede vse zahtevane podatke in jamči za njihovo verodostojnost. Rezervacija se opravi ob 30% predplačilu najema namestitvene kapacitete na TRR naveden na ponudbi. Nakazilo preostalih 70% zneska rezervacije se mora opraviti najkasneje 7 dni pred prihodom gostov v namestitveno kapaciteto na TRR naveden na ponudbi, ali pa plačilo opravi na kraju nastanitve (Ormoška cesta 47, 9240 Ljutomer) z gotovino. V kolikor najemodajalec ne prejme predplačila in plačila celotnega zneska rezervacije v dogovorjenem roku, si najemodajalec pridržuje pravico do odpovedi rezervacije.

Med samim procesom rezervacije in kontaktiranjem strank, lahko že pride do rezervacije za iste datume iz direktnih spletnih portalov. V tem primeru si pridržujemo pravico do odpovedi vaše rezervacije brez stroškov odpovedi.

Vaša rezervacija je potrjena, ko prejmete potrdilo o rezervaciji na vaš e-mail.

Opcijske rezervacije niso možne.

II. PLAČILO

Za dan plačila se šteje dan, ko stranka (ali v njegovem imenu druga oseba) odda nakazilo na transakcijski račun najemodajalca (Manja Gospodarič s.p.), kateri je naveden na ponudbi.

Gost poravna akontacijo za rezervacijo najkasneje v 24 urah po prejetju ponudbe. V kolikor je čas od rezervacije do prihoda gostov krajši od 7 dni, gost opravi predplačilo celotnega zneska rezervacije pred prihodom v namestitev. Predplačilo je pogoj za rezervacijo. Nakazilo preostalih 70% zneska rezervacije se mora opraviti najkasneje 7 dni pred prihodom gostov v namestitveno kapaciteto na TRR naveden na ponudbi ali pa plačilo opravi na kraju nastanitve (Ormoška cesta 47, 9240 Ljutomer) z gotovino. V kolikor najemodajalec ne prejme predplačila in plačila celotnega zneska rezervacije v dogovorjenem roku, si najemodajalec pridržuje pravico do odpovedi rezervacije.

III. ODPOVED REZERVACIJE:

Stranka ima pravico do pisne odpovedi rezervacije namestitve ne glede na razlog. Odpoved rezervacije se pošlje na e-mail: info@luxe-apartments.si

V primeru odpovedi rezervacije ima Manja Gospodarič s.p. pravico do povračila stroškov:

– V primeru odpovedi rezervacije več kot 15 dni do prihoda ne glede na razlog odpovedi, najemodajalec najemniku izda dobropis v vrednosti že vplačanega zneska ali v obliki darilnega bona. 

– V primeru odpovedi rezervacije manj kot 15 dni do prihoda ne glede na razlog odpovedi, si najemodajalec pridržuje pravico, da si zadrži stroške odpovedi v višini že vplačanega zneska rezervacije. 

– V primeru da najemnik predčasno zapusti namestitev ali najemodajalca ne obvesti o svojem ne prihodu v namestitev, si najemodajalec pridržuje pravico do stroškov odpovedi v znesku celotne rezervacije.

IV. PRIHOD IN ODHOD

Prihod 

Prihod v namestitev je možna samo ob predhodni rezervaciji in predhodnim dogovorom ure prihoda stranke z najemodajalcem.

Prihodi so predvideni po 15.00 uri. Pred prihodom se je potrebno v naprej dogovoriti za uro prihoda na telefonsko številko +386 70 710070

Za pozne prihode se je potrebno v naprej dogovoriti z najemodajalcem. Zgodnejši prihod v namestitev je možen samo v primeru, če je namestitev prosta po dogovoru z najemodajalcem.

Ob prihodu se opravi prijava gostov ob predložitvi osebnih dokumentov. Po prijavi gostje prevzamejo ključe.

Odhod

Odhodi iz namestitve so do 10.00 ure dopoldan.

Ob odhodu najemnik (gost) vrne najemodajalcu (Manja Gospodarič s.p.) ključe in poravna še morebitne obveznosti do njega).

V. SPLOŠNO

 • Bivanje v namestitvah je dovoljeno izključno gostom, ki se prijavijo najemodajalcu. Najemodajalec NE prevzema nobene odgovornosti za osebe, ki se ne prijavijo najemodajalcu. Osebe, ki niso prijavljene in se nastanijo v namestitvah brez vednosti najemodajalca so same materialno in kazensko odgovorne.
 • Ob odhodu gostje preverite, da je vsa posoda umita in pospravljena v omarah, za sabo pospravite smeti in jih odnesite iz namestitve.
 • V primeru opažene povzročitve škode iz malomarnosti ali objestnosti vas bomo zanjo bremenili. Objekt se pregleda po odhodu gostov v času čiščenja in priprave za nove goste. Prosimo, da nas obvestite o nenamernih poškodbah opreme ter o videnih poškodbah na namestitvi.
 • V namestitvah je prepovedano kajenje! Kajenje je dovoljeno na terasi, ogorki se ugašajo v pepelnik!
 • Domače živali so dovoljene po dogovoru z lastnikom za doplačilo.
 • Namestitve so namenjene sprostitvi in počitku, zato je med 22.00 uro in 6.00 uro potrebno vzdrževati red in mir, ter biti obziren do drugih gostov in sosedov. V kolikor gostje ne spoštujejo javnega reda in miru, si najemodajalec pridržuje pravico do takojšnje odslovitve gostov iz namestitve.
 • Prosimo, da zapirate vhodna vrata in nastanitev ne puščate odklenjenih. Odprete jih s ključem, ki ste ga prejeli – zato ga ob izhodu imejte vedno s sabo. Prav tako ob vašem izhodu zaprite vrata na balkon in teraso!
 • Ob uporabi klimatske naprave prosimo, da so vrata in okna zaprta.
 • Prosimo, da po nepotrebnem ne trošite vode in da brisač ne zavržete že po prvi uporabi, saj se trudimo biti okolju prijazni..
 • Parkirišče za goste je na zaprtem dvorišču namestitve. Parkiranje je na lastno odgovornost in za morebitne poškodbe na avtomobilih NE odgovarjamo. 
 • V apartmajih je na voljo brezplačen Wi-Fi, geslo je zapisano v info mapi v namestitvah.
 • Prosimo, da gostje uporabljate vse naprave v namestitvah varno in kot dober gospodar. V kolikor povzročite namerno škodo ali škodo iz malomarnosti, ste jo gostje dolžni povrniti.
 • Če pride do okvare na vodovodnem in električnem sistemu ali do ostalih okvar, prosimo da gostje to nemudoma sporočite na kontaktno telefonsko številko.
 • Požarni red, skupaj z oznakami zasilnih izhodov je izobešen v namestitvah. V primeru požara se ravnajte po požarnem redu in se predhodno informirajte o lokaciji gasilnega aparata.
 • Ob odhodu morate gostje pomiti posodo, odstraniti odpadke, očistiti žar (v kolikor je možnost uporabe žara in ste ga uporabljali).
 • Lastnik in upravitelj namestitvenih kapacitet  NE odgovarja za vrednostne predmete, denar in osebne predmete gostov. Prav tako NE odgovarja za vozila gostov na parkirišču.
 • V primeru bivanja otrok v namestitvah Luxe apartments lastnik in upravitelj ne odgovarja za morebitne nesreče in poškodbe otrok. Bivanje otrok je dovoljeno izključno na lastno odgovornost oz. na odgovornost staršev ali skrbnikov.
 • Lastnik in upravitelj namestitvenih kapacitet Wellness and apartments Luxe ne odgovarja za morebitne izpade elektrike, vode, interneta iz razloga napak na omrežju, vzrokov s strani dobavitelja ali zaradi posledic vremenskih razmer.
 • Lastnik in upravitelj namestitvenih kapacitet ne odgovarja za nastalo psihično in fizično škodo zaradi višje sile (nevihta, toča, vihar,…)
 • Zaradi višje sile (udar strele, nevihta, toča, naliv,…) lahko pride do škode ali nedelovanja določenih stvari v namestitvah, za kar najemodajalec ne more odgovarjati. V kolikor je le možno se v takšnih primerih škoda sanira kolikor hitro se le da. Čas sanacije je odvisen od izvajalca in ne od najemodajalca. V takšnih primerih zaradi višje sile, najemodajalec ni dolžan najemniku manjšati cene rezervacije oz. dajati popusta zaradi nedelovanja stvari oz. povzročene škode zaradi višje sile.
 • Lastnik in upravitelj namestitvenih kapacitet ne odgovarja za morebitne motnje s strani sosedov (hrup in druge motnje) ter sosedovih in okoliških živali (pasji lajež, prihod mačk k namestitvam,…). Prav tako ne odgovarja za povzročene motnje na dovozih ter hrupa iz razloga vzdrževalnih in drugih del (dela na vodovodni, elektro napeljavi, rekonstrukcija ceste,…) in ni dolžen najemniku manjšati cene rezervacije oz. dajati popusta zaradi motenj.
 • Uporaba koles na lastno odgovornost. Za čelado in varnost na cesti uporabniki poskrbijo/te sami. 
 • V primeru kraje kolesa, uporabnik sam krije nastale stroške.

VI. DOPLAČILA:

V namestitvah so možna doplačila, o katerih ste seznanjeni ob sami rezervaciji:

 • Bivanje hišnih ljubljenčkov
 • Bivanje dodatne osebe na pomožnem ležišču
 • Najem Wellness sobe 
 • Najem koles 
 • Doplačilo za bivanje samo eno noč. Bivanje z samo eno noč izredno odobrimo v zapolnjevanju “lukenj”, ki nastanejo med rezervacijami.
 • Doplačilo za bivanje manj kot 3 noči (možno izven sezone)
 

Želimo, da bo vaše bivanje prijetno in nepozabno!

 Wellness namestitve Luxe, Manja Gospodarič s.p.
Ormoška cesta 47
9240 Ljutomer:

ID za DDV: SI10507671

Sklep o vpisu v poslovni register Slovenije je bil 6.03.2023, številka: 316-07-01382-2023/2. 

Smo atipični zavezanci za DDV in registrirani na AJPES. 

Splošni pogoji veljajo od 15.03.202